keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Kuusi kiloa ja sata grammaa

Loppuviikko oltiin Hämeenlinnassa ja tokoiltiin ahkerasti lämpimässä mattohallissa, kaikilla koirilla. Sai ne kaikki tehdä hiukan myös kontakteja ja Rai myös putkea mutta muuten pysyteltiin lattiatasolla. Onnilla teemana ruudun paikka (kyllä, koiran voi saada fi & se tvaksi ilman että sillä on mitään hajua minne se juoksee..) ja noudot. Hiukan seuraamista aina alkuun että sai keskittymistä pieneen koiraan mutta se on aika epätoivoista tällä hetkellä, edistää sattuneesta syystä eikä oikein viitsisi pilata jo ennestään huonoa paikkaa. Hanni teki myös ruutua, edelleen tavotteena kesällä voivoi.

Rai sai tehdä leikkimisen, kontaktin, sivulletulon ja eteentulon lisäksi noudot, luoksetuloja, häiriötreeniä ja uutena ruutua. Noudot menee muuten hyvin MUTTA metallia jahtaa. Painelee kapulalle täyttä ryydloikkaa ja samalla kun nappaa kapulan kuuluu murahdus. Tehtiin muutama rottakoe ja tämä ei käy ilmi puista noutaessa. Puista hakee niin leikin kautta kuin pysähtyneenäkin ilman ääntä, metallissa ääni tulee vain jos tekee ns oikean noudon. Eli jätetään ne äänelliset nyt kokonaan pois Christalle saakka ja katsotaan mitä on mieltä. Ruutu on pop. Kokeilin ensin alustalla mutta sinne meni jotenkin vaisusti, vaihdettiin leluun ja johan tuli vauhtia. On se kyllä vaan fiksu pentu, ihan ku Onni pienenä ;) Luoksetuloja vaan Santulle, samoin Santtu sai tehdä kontaktitreeniä niin että mä koitin häiritä parhaani mukaan, tämäkin onnistu hyvin joka kerta.

Sunnuntaina Rai pääsi mukaan ajelulle ja Hyvinkäälle katsomaan kisoja. Ei jänskätä kyllä enää yhtään, reippaasti tervehtii kaikki, niin koirat kuin ihmisetkin. Oltiin katsimassa päivän viimeiset startit ja käytettiin myös tyhjät verkkaesteet hyväksi. Hienosti keskittyi kontakteihin ja teki putkeakin. Maanantaina oli vielä hallitreeniä kaikilla koirilla ennnen kotiinlähtöä, samalla kaavalla kuin edellä.

Tiistaina Rai 12,5 vkoa ja Hani 8,5 vuotta suuntasivat eläinlääkäriin. Hani tutkittiin ensin, perusterve ja kaikki hyvin pientä korvan punostusta lukuunottamatta. Sai siihen varoiksi puhdistusaineen vaikkei tulehtunut olekaan. Raikku tutkittiin tokana, painoa pienellä 6,1kg ja papereissa lukee treve pentu. Ell vahvisti epäilyksen kuolleesta kulmahampaasta, joka ei vaadi toimenpiteitä ellei katkea. Klinikka reissu meni muutenkin hyvin. Ei aristellut liukasta lattiaa tai muita eläimiä, paitsi kissaa boksissa. Ell oli myös kiva eikä Rai huomannut piikkiä ollenkaan. Neljän viikon päästä sitten uudestaan :)

Keskiviikkona oli vuorossa hallitreenit TSAUlla, mukana en ollut mutta kaikki kolme pääsivät tekemään aksaa ja hyvin oli mennyt. Pakkasmittari näyttää taas aika reippaasti ja joulu lähestyy eli ehkä tämä lauma hiljenee hetkeksi.Kuva Sirpa Saari

RAUHALLISTA JOULUA KAIKILLE YSTÄVILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti