keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Rai hakuilee

Meillä oli hakutreenit (pakkasesta viis) sovittuna ja koska Onni on edelleen Hämeenlinnassa joululomalla pääsi Raikku tuuraamaan. Kaikki teki vain ilmasuja, metsään ei enää oikein pääse, eli treffattiin Haunisissa. Rai teki kaksi hajunhakua, jos niitä sellaisiksi nyt voi kutsua kun mistään ei tuullut ei sitten yhtään.

Ekalla Saakku, ei edes tajunnu pakittaa tai pelästyä mikä peiton alta nousee kun oli kuppi valmiina, ahne pieni koira. Tokalla Maria, oli jo tosi kaukaa sen oloinen että oli saanut hajun, kiskoi kohti ja kokeilin mitä tapahtuu jos päästän irti. Sinne se juoksi mutta suoraan viereen, hetken mietti mitä sitten kuuluu tehdä ja avas nenän ja yllätysyllätys ukko löytyi heti :) Ihan valmis hakukoira siis.

Marialla oli pyssy mukana ja saatiin kolme laukausta pennuille. Pelasin varman päälle ja ahne sai päiväruokansa leikin sijaan paukkujen aikana. Ekalla kyllä reagoi, käänsi korvat äänen suuntaan mutta syöminen ei lakannut, kaksi muuta laukausta ei tuottanut mitään reaktiota ja session jälkeen oli ihan oma itsensä, ei edes katsonut siihen suuntaan mistä äänet tuli vaan juoksi iloisesti muita moikkaamaan.



Kuva Sirpa Saari

Illalla tehtiin vielä kotitokoa. Noudot on nyt ihan pop, on tajunnut jo mitä suhina tarkottaa. Vielä ei olla kokeiltu noutoja muuta kuin leikin kautta mutta ne sujuu hienosti molemmat. Lisäksi hiukan kaukoja ja sivulletuloja Christan tyyliin. Muistin että ollaan tehty kontaktejakin ilman Santtua ja kokeiltiin niitä nyt alustalla, tajus heti homman. Lasten koroke on just sopiva Raille tähän hommaan kunnes voi siirtyä isojen haukkujen sarjaan ja alkaa käyttämään Onnin pyykkikoria :)

Tänään ajetaan Hämeenlinnaan hallin kautta ja loppuviikosta olis tarkotus tehdä niin tokoa kuin aksaakin, kaikilla koirilla. Rai pääsee myös elämysmatkalle Hyvinkään kisoihin sunnuntaina. Tsoin ei tekis huonoa sosialistaa noita muitakin samalla.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti