tiistai 19. kesäkuuta 2012

Ja niin me opittiin nouto ja kaukot!

Ongelman aiheuttaja: Eino
Ongelma: nouto
Lähtökohta: En vi**u tee mitään muuta kun vingun
Lopputulos: Osaan noutaa kauniisti ja vi**u hiljaa

Ensimmäinen kouluttamani koira joka ei opi noutoa, ei millään. Tai siis näin luulin kunnes avasin Eino-muusuomi-Eino sanakirjan. Nyt on kyllä pakko myöntää ettei isoin kiitos kuulu kekseliäisyydelleni vaan konsultti Mäntynimelle, joka kyseenalaisti ajatukseni siitä miten nouto p i t ä ä opettaa. Tämän idean jalostin Juha Korrin seminaarin parhaimmassa osuudessa (nouto) ja näistä yhteenvetona kehittelin omaan käteen ja Einon päähän sopivan tavan. Avot, hän osaa sen. Vaatii vielä pikku hiontaa ja lopullista palasten yhdistämistä MUTTA suunta on nousujohteinen.

Ongelma aiheuttaja: Raivis
Ongelma: kaukot
Lähtökohta: En voi vi**u voi nousta ilman yliapuja koska jumitan täällä maassa.
Lopputulos: Tajusin että voin nousta ja osaan sen nyt shalaman nopeasti.

Raivis ei pysty, ei kykene. Mutta onneksi sillä on sisko, jonka omistaa tokomaajoukkueen joukkueenjohtaja. Joka sattumalta eksyi agi sm kisoihin ja jolle vahingossa vauduin (heti kun olin hehkuttanut pikkukoiran noin muuten). Joka sitten antoi ensin ihan typeriä vinkkejä, niinku nyt joku jaksais näperreillä. Joka ymmärsi tilanteen vakavuuden ja pääsi jyvälle allekirjoittaneen ajatuksista. Ja lopulta ymmärsi antaa sen oikean vinkin. Toimii, tiedoksi vaan Maaritille ;) Pikkukoira ei vaatinut kuin pari toistoa ja johan pomppaa, ihan niin että ollaan oikeen jumppailtu kaukoja, ei jumitettu!

ps. 10 faktaa Jyväskylästä antaa vielä odottaa itseään, samoin kisakertomus ja kuvat SM JOUKKUEKULTA MITALLISTISTA!!!! NIIN OON YLPEE!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti