tiistai 8. toukokuuta 2012

Perusasiat kuntoon

Eilen oltiin taas hallilla tai tarkemmin ottaen kentällä. Aivan ihana ilma!

Onni sai aloittaa, vanhan koiran etuoikeus. Aloitettiin idarilla, kaikki jäävät putkeen ja vasta loppuseuruusta palkka. Tosi varman oloinen ja seuruukin kivan tuntusta. Sitten vähän kiusaamista, seuruuta kohti merkkiä, perusasentoja merkillä, välillä siitä seuraamista välillä sai lähteä merkille. Ei menny lankaan, hmpf. Noutoa, luovutuksia ja leikkiä. En päässyt puuttumaan luovutukseen palkattomista toistoista huolimatta.

Einon settiin kuului seuruuta grepissä, tosi hyvä ja aivan ihana ilme!!! Ihan eri tavalla tosissaan kun ohjaajakin on, jännä juttu..harjoiteltiin myös kiertämistä ja siinä se. Rai teki hiukan perusasentoja, seuruuta, toppeja ja lopuksi vielä kontaktit kentällä.

Muistuipa illalla vielä mieleen Christan sanat viikonlopun koulutuksessa; ensin pitää olla perusasiat kunnossa ja vasta sitten voi alkaa kikkailemaan muilla jutuilla. Perusasioiksi C nimesi seuruun, istumisen, maahanmenon, seisomisen ja noudon. Ja siis tottahan tämä on ja hyvin yksinkertainen asia joka meiltä monelta usein unohtuu, lajissa kuin lajissa.

Varsinkin agilityssä tämä näkyy valitettavan selvästi niin kuin ei pitäisi. Ohjaajat opettelevat erikoisia ohjauksia ja puhuvat hienoilla sanoilla jo ennen kuin osaavat nostaa tai laskea käden saati liikkua radalla. Nopeasti googlettamalla löytyy toinen toistaan erikoisempia ohjaus- ja tekniikka kursseja mutta harva järjestää kursseja joissa keskitytään perusasioihin. Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin. Ja tänään harjoittelemaan perusasioita epiksiin koko porukan voimin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti