torstai 16. helmikuuta 2012

Tilannekatsaus

Keskiviikkona oltiin tokoilemassa ja tein vähän katsausta siitä, missä nyt kenenkin kanssa mennään.

Onni sai alottaa. Tokoiluista on aikaa ja se kyllä näkyi. Tässä kohti voi vain kiittää itseään kun on joskus ollut niin fiksu että on opettanut koiralleen sen PERUSTAN ja MIELENTILAN niin hyvin että nykyään voi vain nauttia työn hedelmistä. Onni oli siis hyvinkin reipas ja puhinoissaan mutta paketti pysyi kasassa. Huhtikuulle katsottu seuraava tokokoe ja sinne saakka puuhastellaan kaikkea kivaa, pidetään sitä ns. kuuluisaa rutiinia yllä aina kesän SM kokeeseen saakka.
Onni teki alkuun seuraamista, perusasentoja, liikkeellelähtöjä jne. Alkuun hieman pomppivaa mutta parani loppua kohden. Kapulalla tehtiin pitotreeniä ja eteentuloja eri puolilta meidän uudella hienolla ohjatun kapulalla <3 Palkaksi sai juosta ruutuun pallolle mutta koska merkillä ei ollut niinkuin olisin halunnut olevan, hinkutettiin vielä vähän merkkiäkin ja palauteltiin mieleen sitä the oikeaa asentoa merkin TAKANA, ei sivussa. Huvikseni testasin loppuun vielä kaukot kuukausien treenitauon jälkeen. Jep, pelittää.

Rai teki tämän jälkeen oman settinsä. Alkuun hiukan sivulletuloja ja seuruuta namilla. Jotenkin mielentila ei sellainen kuin haluaisin, hm. Sivulletulot tehokkaat ja tiiviin mutta seuruusta toivoisin intensiivisempää ja näyttävämpää, nyt muistuttaa sellaista teknistä piiperrystä joka saa mut voimaan pahoin. Kokeilin pallolla mutta se on liian rakas, vetää totaalijumit eli lamaantuu, ei hyvä. Mutta en luovu kummastakaan, namista enkä pallosta koska hakkaamalla päätä seinään, sain kummallakin jo yhdessä treenissä tulosta. Opeteltiin hiukan ruutua, hyvin muisti vaikka viime kerrasta on aikaa. Saatiin puolituttu tekemään myös luoksepäästävyyksiä. Näissä on Rain kanssa kyllä tekemistä. Rai on kaikkien kaveri heti kun saa alkupuhinat puhistua, todellinen hellyyspulakoira mutta vaatii aika monta toistoa ennen kuin pöhkiminen jää. Tätä pitää nyt oikeasti treenata ja miettiä ja siksipä tartuin tuumasta toimeen ja sopisin yhdet Jessican yksärit ja yhden Tending treenin Keravalle, joskohan sukulaisilta saisi vinkkejä miten jatketaan harjoituksia järkevästi. Ja nyt kun tokointo on taas päällä, mennään hakemaan apuja myös siihen "hulluuteen" sen piiperryksen tilalle seuraamisessa ;) Loppuun tehtiin vielä kaukoja, nämä sujui hyvin.



Eino harjoitteli sivulletuloja, seuraamista, ruutua, toppeja ja seisomista. Sivulletulot saisi olla tiiviimmät. Paikan hahmotus vielä hakusessa mutta suunta alkaa jo olla oikea, eipä näitä paljon ole tehtykään. Seuraaminen hyvä, takapäätä ei käytä eli se työnalle. Yleisilme hyvä, jaksaa keskittyä kivasti vaikka onkin ihan vauva. Toppeja tehtiin pallolla, tässä hyvä ilme ja ajatus mukana. Ruutuun pallolle, tämä meni paremmin kuin oletin. Loppuun vielä noutoa eli kapulalle juoksemista ja nosto ilman ääntä, monta toistoa ja mielentila hyvä!

Kaikkien treeniin tyytyväinen. Junnujen kanssa yritän nyt pitää mielessä mielentilan, virittelyt ja asenteen. Hakusessa sellainen toimiva tokokoira joka toimii liikkeisiin sopivassa mielentilassa, teknisesti oikein, hyvällä asenteella, riittävällä hulluudella hauskuutta ja hulvattomuutta unohtamatta! Eiköhän siinä ole meille riittävästi tavoitetta hetkeksi.




Kuvat Sirpa Saari

ps. Rai kilpaili myös su epiksissä ja voitti. Taas. Tietysti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti