perjantai 29. huhtikuuta 2011

Jälkileirillä

Jälki 4/2
Vain Onnille. Kävin tallaamassa samaiseen metsään kuin viimeksi Onniselle reilun mittaisen jäljen. Ehti vanheta melekin kaksi tuntia. Janalla taas takajäljelle mutta itsenäisesti korjasi oikeaan suuntaan. Jälki meni muutenkin tosi hienosti, ajoi hyvin ja ilmaisi kepit. Ihan kivalla fiiliksellä siis koulutukseen.

Jälki 5/2
Jälkileirillä Mustialassa.
Aamun jälki tehtiin pellolle tai Onnin jälki oli kyllä enempikin nurmikkoalueella ja todella vaikea. Alue oli sellaista kaikien maata, jolla oli autoja parkissa ja koirat juossut vapaana jne. eli todella tallattua aluetta. Jälki vanheni vielä noin 4h. Hienosti nappasi janalta hajun mutta valitettavasti "väärän" eli jonkun muun kuin jäljen tekijän askeleet. Uusi yritys ja nyt löyty oikea jälki, tosin kouluttajan mukaan koska oli ensin napannut eri jäljen ja niin vahvasti kiinni niissä hajuissa, hukkasi monta kertaa ajattevan jäljen etsiessään sitä ensimmäistä. Onni parka. Jälki oli kaaosta mutta plussaa se että niinkin vaikealta pätkältä löysi loppuun asti ja teki töitä koko ajan. Työskentely ei todellakaan ollut mitään peltojälkityötä mutta kouluttajan mukaan se ei ole oleellista vaan se että koira tekee sitä mitä on opetettu eli jäljestää :)

Jälki 6/2
Iltapäivän jälki tehtiin metsään. Kouluttaja teki Onnin jäljen ja sanoi sen olevan vaikea..pituudeltaan reilu 2km ja vanheni noin 2,5h. Janalta takajälki. Tähän saatiin vinkiksi nyt pitää liina tiukkana jos lähtee taaksepäin eli pakottaa vaihtamaan suunta. Jos lähtee oikeaan suuntaan niin kehua ja namivahvistus aika pian/keppi että saa palkan suht heti. Ei kuitenkaan liian pian ettei hae jälkeä sen perusteella.
Itse jälki meni paremmin kuin hyvin. Ikinä en olisi uskonut Onnin siitä selviävän. Jälki tosiaan oli vaikea ja vaihtelevassa maastossa, lisäksi se sisälsi ns. jippoja ja samassa rykelmässä piikkejä, kulmia ja hämyjä. Kaikki kepit nousi myös. Jäljestä ei saatu muuta kuin hyvää palautetta. Samaan malliin kuulemma vaan ja kisoihin! Ohjaaja sai myös palautetta siitä että luottaa koiraan, antaa sen työskennellä rauhassa ja tehdä iotse ratkaisut. Palkkaamisessa pitää muistaa rauha-leikki-rauha-lähetys. Eli hyvä mä ja mun Onni!

Maanantaina sitten kisailtiin janakkalassa, Raikku näki Tampensterin siskonsa ja Hani voitti palkintoja <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti