tiistai 10. huhtikuuta 2012

Katsotaan googlesta!

Kaksi kysymystä esitettiin minulle eilen, kumpaankaan en osannut vastata.

Kysymys yksi.
Onko olemassa tilastotietoa, monellako kisalla keskimäärin nousee ykkösistä kakkosiin ja kakkosista kolmosiin? Onko joku käyttänyt aikaansa laskemalla kilpailevien koirien keskiarvoa starttien lukumäärälle ennen kuninkuusluokkaa? Onko käytännössä mahdollista aloittaa kisaura lauantaina ja olla sunnuntai iltaan mennessä kolmosluokassa? (tuohon viimeiseen osasin vastata, se tieto löytyy kisakalenterista)

Kysymys kaksi ja aasinsilta kysymyksestä yksi.
Missä on määritelty mitä koiran tulisi osata, jotta voisi kilpailla luokassa yksi tai kaksi tai kolme? Ja mikä tärkeintä, onko luokkiin muita määrityksiä kuin helpohko, vaativa ja mahdoton? Onko kolmosluokka mahdoton, koska kukaan ei ole koskaan noussut luokkaan neljä? Onko lajin tarkoitus teettää harrastajille tehtäviä, joista on lähes mahdoton selviytyä vai onko sen tarkoitus suosia tiettyä rotua tai ihmistyyppiä?
Kysymyksen kaksi alakysymys.
Jos lajia harrastamaton henkilö tulee katsomaan kilpailuja ja näkee ensimmäiset kolmekymmentä suoritusta kolmosluokassa vain todetakseen että pääseekö tätä kukaan maaliin asti niin mitä siihen kuuluu vastata? a) ei, se ei ole tarkoituskaan. b) pääsee, mutta ei todennäköisesti tänään vai c) kyllä mutta kyseisen henkilön on syytä lotota heti kotiin päästyään.

Lajia harrastamattomat ihmiset ovat ihania, koirattomat parhaita mutta on tuossa pohtimista, itsekullekin.

1 kommentti:

  1. Mä oon miettinyt myös noita "taso"luokkien eroja. Joskus 1-luokan rata voi joiltain osin olla ihan 3-luokan vaikeusastetta. Tuomareiden rataprofiilit eroavat ihan hurjasti toisistaan. Jotkin kriteerit voisivat olla paikallaan, jotta tasoluokat eroaisivat toisistaan selkeämmin. Entä sitten "huiput"? Pitäisikö olla valioituneille koirille oma valio- tai eliittiluokka, jossa radat olisivat toisinaan tosi haastavia ja toisinaan eivät? Ja lopuksi, voivatko suoritukset loputtomiin parantua, nopeutua ollen myös virheettömiä? No, oli miten oli, kivaa agility on kuitenkin! ;D

    VastaaPoista