maanantai 16. heinäkuuta 2012

Kokeilemassa

Faktat Jyväskylästä ja kolme mielenkiintoista pohdintaa koiraurheilusta antaa odottaa itseään. Sensijaan kirjoitan nyt, kun vielä muistan, millainen päivä meillä oli Janakkalassa lauantaina :)

Kokeeseen oli ilmoitettu Rai ja lainakoira Rico. Raisa aloitti ALOkasluokassa heti aamulla ja oli vielä ensimmäinen koira. Tässä kohti tuomari oli vielä vähän tiukempi, pisteet aika realistiset. Luoksepäästävyys ja paikkamakuu 10, näihin erityisen tyytyväinen. Alemmissa luokissa kun aina vähän pelottaa, ei oma mutta ne muiden koirat..Rain vieressä makasi onneksi kiltti collie, joka ei vinkunut tai tuijottanut.

Yksilöliikkeet tehtiin sotketusti. Ensin seuraaminen taluttimessa, tästä 8,5, ei ihan niin intensiivinen kuin mihin pystyy vaikka kauniisti seurasikin ja moni ihmetteli pisteiden "vähyyttä". Peräkkäin liikeestä maahan ja seis, näistä myös 10 kummastakin, pulunsilmällä näin että teki molemmat nopeasti ja malttoi hienosti odottaa käskyä sivu. Perään luoksetulo, 10, tässä ei mitään moitetta. Estehyppy 8, hyppäsi hienosti mutta unohti että tokorata ei jatku..toppasi kyllä mutta otti sen jälkeen vielä kaksi askelta ennen kuin pysähtyi kokonaan. Loppuun vielä seuruu, nyt jo kivemman tuntunen, tästä 9. Kokonaisvaikutelma 9.

Rai teki juuri niinkuin osaa, tosi tyytyväinen ja erityisesti siihen että malttoi keskittyä koko ajan ja teki täysillä vaikkei esteitä mailla halmeilla. Eka kerta on aina vaikein, kun ei yhtään tiedä mitä ja milloin ennen kehää kannattaa tehdä, varsinkaan miten. Raille näyttää sopivan hyvin se että ollaan ajoissa paikalla, pääsee rauhassa tutustumaan koepaikkaan ja saa vielä ennen kehää tehdä pienet treenit. Alokasluokassa meitä ei enää nähdä, syksyllä sitten AVOimeen. Niin ja lopputulos siis 188/200 ja kp.

Väliluokat olin töissä auttelemassa ja EVL kokeiluun sitten Ricon kanssa. Ricohan on siis Heidi Karangon koira ja Heidi on sen kouluttanut, minä sitten vain vähän viilannut pilkkua ja karsinut pikkuvirheitä. Tämänkin tosi helpolla, kiltti koira uskoo muutamasta muistuttelusta ;) Heidi on itse sanonut että Rico tekee upeasti ja intensiivisesti töitä allekirjoittaneen kanssa ja siltä se tuntuukin. Ja mikäs siinä, kisakoiraa kun ei EVL:ssä tällä hetkellä ole niin mielellänihän minä menen, vauhdikkaalla ja hyvällä koiralla on aina mukava tehdä, varsinkin kun omistaja antaa sen mielellään ja pidättäytyy itse agin parissa. Rico on Onnin vastakohta, ne liikkeet missä Onnin kanssa sai aina jännittää, tekee Risto täydellisesti ja toisinpäin :) Treenaamaan ollaan päästy tosi vähän, johtuen siitä että koira asuu ruotsissa..mutta siihen kokeeseen.

Ensin paikallaolot, näistä 10 molemmista. Enää en ole ihan varma, missä järkässä liikkeet tehtiin mutta muistelen parhaani mukaan..ekana tunnari. Tuuppi vähän omaa edeltävää mutta toi nätisti oman. Tästä 10. Zedarissa istu-maahan-seis, tuntu kivalta, tästä myös 10. Luoksetulo oli vähän laiska. Nätit pysähdykset, sivulle olisi saanut tulla reippaammin mutta silti 9,5, tuomari on aina oikeassa ;) Ohjatusta 10, taas olisi saanut tulla sivulle nopeammin. Seuraaminen oli pitkä kuin nälkävuosi. Ei tuntunut yhtä hyvältä kuin viime kerralla, tuomari oli eri mieltä ja antoi 9,5. Metallissa jäi taas kapulalle seisomaan mutta otti kuin ottikin suuhun ja toi sivulle saakka, tästä erityisen iloinen ja siitä 10. Kaukot teki nätisti, niistä 9 ja lopuksi vielä ruutu, se oli oikeasti hieno, täysi kymppi eli 10. Lopputulos 312,5/320 ja kp.

Hyvin näyttää meidän yhteistyö siis toimivan. Istuminen ollaan saatu kuntoon, samoin tuo nyt metallin pitkästä aikaa. Kapuloita ei pureskele kuten joskus kun aloitettiin ja malttaa odottaa käskyjä paremmin kuin ennen. Sivulletulot saisi edelleen tehdä nopeammin, ilman kapulaa ja kapulan kanssa. Kaksi ykköstä ollaan saatu, nyt treenataan taas hiukan lisää ja metsästetään sitten se viimeinen puuttuva :) Kiitos Heidille mahdollisuudesta pitää koevirettä yllä, kun omat koirat ei eliitissä vielä kokeile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti